Banana is a popular tropical fruit tree grown in many countries around the world that is of great importance in the economy. Banana is a popular fruit, but bananas are also a perishable fruit, or overripe reduces consumption. Processing banana flour is one of the solutions that bring economic value and expand the market for bananas. In this study, we refer to some results such as the ripeness of bananas suitable for banana pulp processing is 4 PCI is suitable for processing to produce banana powder. The processing process uses ascorbic acid at a concentration of 0.08%, which inhibits the browning process, giving the fresh banana pulp a beautiful bright yellow color. Using the enzyme product Pectinex Ultra SP-L with a concentration of 0.06% incubated for 1.5 hours at a temperature of 35oC showed that the viscosity of bananas decreased most effectively and easily recovered banana powder. The finished banana powder has a smooth, uniform texture and characteristic delicious taste.Chuối là loại cây ăn quả nhiệt đới được trồng phổ biến ở nhiều nước trên thếgiới có tầm quan trọng lớn trong nền kinh tế. Chuối là trái cây được ưa chuộng, nhưng chuối cũng là một loại trái cây dễ hỏng, hoặc chín quá làm giảm sức tiêu thụ. Chế biến bột chuối là một trong những giải pháp đem lại giá trị kinh tế và mởrộng thị trường cho chuối. Trong nghiên cứu này, chúng tôi đề cấp tới một số kết quả như độ chín của chuối phù hợp với chế biến bột chuối là 4 PCI là phù hợp cho quá trình chế biến để sản xuất bột chuối. Quá trình chế biến sử dụng axit ascobic ở nồng độ 0,08% có tác dụng ức chế quá trình hóa nâu giúp cho màu bột chuối tươi có màu vàng sáng đẹp. Sử dụng chế phẩm enzyme Pectinex Ultra SP-L với nồng độ 0,06% ủ trong thời gian 1,5 giờ ở nhiệt độ 35oC cho thấy độ nhớt của chuối giảm hiệu quả nhất dễ dàng thu hồi sản phẩm bột chuối. Bột chuối thành phẩm có cấu trúc mịn đồng nhất và mùi vị thơm ngon đặc trưng.