Strawberry anthocyanin pelargonidin-3-glucoside attenuated OA-induced neurotoxicity by activating UPR

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Xinyi Chen, Xiao Han, Fujie Yan, Xiaodong Zheng

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: England : Food & function , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 161409

In this study, network pharmacology analysis revealed that strawberry anthocyanins mainly interfered with lipid metabolism and nerve-related signaling pathways. Pelargonidin-3-glucoside (Pg3G), one of the main anthocyanins in strawberry, was screened as the most effective anthocyanin for attenuating excess lipid accumulation. Moreover, Pg3G decreased lipid levels, relieved oxidative stress, and restored abnormal behavioral activities in
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH