Structure and strain specificity for polysaccharides from king oyster mushroom (Pleurotus eryngii) fruiting bodies.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Samira Aschi-Smiti, Roman Bleha, Chahrazed Jaffali, Miroslav Jozífek, Ayda Khadhri, Pavel Klouček, František Kvasnička, Andriy Synytsya

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại: 344.077 *Curriculums and educational materials

Thông tin xuất bản: Netherlands : International journal of biological macromolecules , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 190037

King oyster mushroom Pleurotus eryngii is cultivated worldwide for culinary and to improve human health. However, the potential of some Mediterranean representatives of this species is still not evaluated. This work focuses on the study of polysaccharides from fruiting bodies of two Tunisian strains, P. eryngii var. elaeoselini and P. eryngii var. ferulae, and, for comparison, one deposited P. eryngii originated from Korea. Polysaccharides were successively extracted with hot water using microwave heating and 1 mol L
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH