Nondestructive prediction and classification of gel strength in ethanol-treated kudzu starch gels using near-infrared spectroscopy.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Selorm Yao-Say Solomon Adade, John-Nelson Ekumah, Nana Adwoa Nkuma Johnson, Bridget Ama Kwadzokpui, Qiufang Liang, Xorlali Nunekpeku, Xiaofeng Ren, Yufan Sun, Muhammad Safiullah Virk, Mingming Zhong

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: England : Food chemistry , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 220571

This study investigates the effects of ethanol treatment on kudzu starch gels using microstructural analysis, near-infrared (NIR) spectroscopy, and advanced data analytics to develop a nondestructive method for predicting gel strength and classifying treatment levels. Scanning electron microscopy revealed network densification with increasing ethanol concentration. NIR spectroscopy, combined with various variable selection methods and modeling algorithms, developed predictive models for gel strength. The Uninformative Variable Elimination - Support Vector Machine (UVE-SVM) model performed exceptionally with the highest R
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH