Low molecular weight chitosan attenuates acrylamide-induced toxicity in

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Swetha Senthil Kumar, Sahabudeen Sheik Mohideen

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Ireland : Toxicology reports , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 237198

Acrylamide (ACR), a toxic by-product of high-temperature food processing, poses significant health risks due to its oxidative, neurotoxic, and genotoxic properties. Regulatory measures focus on limiting ACR in commercial food products, yet daily cooking practices often result in unnoticed exposure, threatening vulnerable populations such as children. This study evaluates the protective role of low and medium molecular-weight (MW) chitosan against ACR-induced toxicity using
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH