Exploring Techno-Functional Properties of Brazil Nut (Bertholletia excelsa) Proteins: A Potential Ingredient for the Food Industry.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Paula Zambe Azevedo, Pedro Henrique Campelo, Juliana Eloy Granato Costa, Jessica da Silva Matos, Jaqueline de Araújo Bezerra, Carlos Victor Lamarão, Evandro Martins, Edgar Aparecido Sanches, Paulo César Stringheta, Márcia Cristina Teixeira Ribeiro Vidigal

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Netherlands : Plant foods for human nutrition (Dordrecht, Netherlands) , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 246853

Brazil nut (Bertholletia excelsa), a high-methionine oilseed, offers a balanced amino acid profile and could serve as a viable protein ingredient in the food industry. This study evaluates the chemical and physicochemical properties of Brazil nut protein concentrate (BNPC), comparing its techno-functional properties to commercial proteins from soy and pea. BNPC exhibited a predominance of β-sheet structures (52%), high hydrophobicity, and excellent oil-holding capacity (~ 3 g oil. g
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH