Rice Land Designation Policy in Vietnam and the Implications of Policy Reform for Food Security and Economic Welfare

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: James A Giesecke

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại: 333.31 Land reform

Thông tin xuất bản: Taylor and Francis, 2013

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: Tài liệu truy cập mở

ID: 311878

With the aim of promoting national food security, the Vietnamese government enforces the designation of around 35 per cent of agricultural land strictly for paddy rice cultivation. We investigate the economic effects of adjusting this policy, using an economy-wide model of Vietnam with detailed modelling of region-specific land use, agricultural activity, poverty and food security measures. Our results show that the removal of the rice land designation policy increases real private consumption by an average of 0.35 per cent per annum over 2011-2030, while also reducing poverty, improving food security and contributing to more nutritionally balanced diets among Vietnamese households.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH