RESEARCH ON USING MICROALGAE HAEMATOCOCCUS PLUVIALIS POWDER EXTRACTED ASTAXANTHIN AS SUPPLEMENT FOOD FOR JAPANESE KOI FISH

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thành Trí Đỗ, Vũ Quốc Anh Đỗ, Hoàng Tâm Nguyễn, Thành Công Nguyễn, Bỉnh Nguyên Ông, Thị Phương Dung Trần

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Khoa học - Trường Đại học Sư phạm TP Hồ Chí Minh, 2020

Mô tả vật lý: tr.1660

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 330699

After extraction of astaxanthin with viscozyme and absolute alcohol, the nutritional composition of Haematococcus pluvialis residue remained 35.5 % protein, 14.9% fat, 36.8 % glucide, 4.48 % crude fiber and 0,69 % astaxanthin. Algal residue treated by mechanical grinding combined with 0.1M NaOH showed the highest extraction efficiency of astaxanthin (72.16 %) when compared to other methods: mechanical grinding combined with 0.1M HCl (54.75 %), olive oil solvent combined with autoclave (59.26 %) and water solvent combined with autoclave (30.54 %). The addition of astaxanthin-containing microalgae residue in the feed at concentrations of 50mg astaxanthin/kg, 100mg astaxanthin/kg and 150mg astaxanthin/kg has the effect of enhancing red pigmentation for Japanese Koi fish after 14 days of investigation.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH