Eco-enzyme is a Veterinary biotic, it is produced from organic waste in everyday life, with a simple manufacturing process but it is highly effective in daily life applications. It is produced from a mixture of sugar, fruit waste, and water with a ratio of 1: 3: 10 (100 g of brown sugar
300g of fruit waste
1000 ml of water) by submerged fermentation method. If used for cleaning and disinfecting, the incubation period is at least 10 days, and for other activities normally from 3 months or more. If used for cleaning and disinfecting, the incubation period is at least 10 days, and for other activities normally from 3 months or more. The raw materials for the production of Eco-enzyme from the citrus fruits have many active ingredients that enhance the ability to disinfect, clean and especially antibacterial, prevent viruses and bacteria such as Corona virus (Covid-19).Eco-enzyme là chế phẩm sinh học được sản xuất từ các chất hữu cơ thải bỏ trong cuộc sống hàng ngày, với quy trình chế tạo đơn giản nhưng có nhiều hiệu quả trong ứng dụng cuộc sống. Với công nghệ sản sản xuất theo tiêu chuẩn 3:1:10 tương ứng với 03 phần nguyên liệu (như vỏ quả cam), 01 phần đường nâu (đường nâu, mật rỉ đường, mật mía …), 10 phần nước và ủ lên men chìm. Nếu sử dụng cho làm sạch và khử trùng tự nhiên thời gian ủ tối thiểu là 10 ngày, còn dùng cho các hoạt động khác thông thường từ 3 tháng trở lên. Nguyên liệu sản xuất Eco-enzyme từ họ citrus có nhiều hoạt chất tăng cường cho khả năng khử trùng, làm sạch và đặc biệt có khả năng kháng khuẩn, ngăn ngừa và phòng tránh các loại virus, vi khuẩn như virus Corona (Covid-19) đang gây bệnh dịch hiện nay.