ĐÁNH GIÁ TIỀM NĂNG ỨNG DỤNG CỦA VẬT LIỆU CHUYỂN PHA GỐC ANKYL CACBONAT VÀOBẢO QUẢN THỰC PHẨMTRONG QUÁ TRÌNH VẬN CHUYỂN

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Quang Minh Bùi, Ngọc Tùng Nguyễn, Quang Trung Nguyễn, Thị Hoài Thu Nguyễn, Tuấn Hưng Trịnh, Trường Xuân Vương

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2022

Mô tả vật lý: tr.194

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 336829

This paper reports on the applicability of novel alkyl carbonate-based phase change material (PCM) in the preservation of foodstuffs during transportation, which could subject the foodstuffs to extreme thermal stress due to poor insulation and solar exposure. In particular, this study evaluated the changes in several quantifiable properties of cherry tomatoes (Lycopersicon lycopersicum var. cerasiforme) during short-term storage – including total soluble solids (TSS), titratable acidity (TA), sugar-acid ratio, pH, total lycopene, and total carotenoids – after their exposure to normal truck's cargo box conditions during transportation, with or without the novel PCM acting as additional thermal insulation. Experimental results showed that the novel PCM did effectively reduced the impact of temperature fluctuations on quality of cherry tomatoes, therefore showed great potential in preservation of foodstuffs during transportation.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH