TỐI ƯU HÓA ĐIỀU KIỆN TRÍCH LY SAPONIN TRITERPENOID VÀ FLAVONOID TỪ CÂY CÀ GAI LEO (Solanum trilobatum Linn) Ở NGHỆ AN

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Mạnh Dũng Đoàn, Tân Thành Nguyễn, Thị Quý Vy Nguyễn, Minh Trang Phạm, Thị Huyền Thoa Phạm, Tứ Quý Phan, Chiến Thắng Trương

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2022

Mô tả vật lý: tr.211

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 336832

This study employs the response surface methodology to optimize ultrasonic extraction conditions of saponin triterpenoid and flavonoid total derived from Solanum trilobatum Linn. Experimental layout according to Box - Benhken design has built an optimization model of the extraction process total saponin triterpenoid content (TSTC) Y1 and total flavonoid content (TFC) Y2 with three factors: extracted temperature (X1), extraction time (X2) and ultrasonic capacity (X3). After following this model, the optimal parameter for the extraction process to obtain the highest content of saponin triterpenoid and total flavonoid is a temperature of 56 oC, a time of 53 mins, and an ultrasonic capacity of 210W. With these mentioned parameters, the acquired extracted solution has the TSTC and TFC content as 3.75 ± 0.06 % and 24.83 ± 0.12 mg CE/g, respectively.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH