NGHIÊN CỨU HOẠT CHẤT SINH HỌC TỪ CHẤT CHIẾT CÀ PHÊ XANH CHO NGÀNH DƯỢC MỸ PHẨM, VẬT LIỆU NANO TỪ CÀ PHÊ ROBUSTA ĐĂK LĂK

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Quang Truyền Chu, Ngọc Phượng Đặng, Thị Tú Đinh, Thuỷ Tiên Đỗ, Kim Chi Ngô, Hoài Linh Nguyễn, Xuân Tùng Nguyễn, Thị Hồng Minh Phạm, Lệ Minh Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2022

Mô tả vật lý: tr.225

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 336834

 Vietnam is a major coffee exporter in the world with an estimated annual output of more than one million tons. From the production of green coffee, a large amount of defective green coffee beans arediscarded. The collection of these defective green coffee beans for medicinal purposes has made full use of natural resources, bringing great value in both economy and environment. The study was carried out with the following methods: Recovering of green coffee extract by impregnating in ethanol
  Testing for antimicrobial activity
  Syntheticing nano silver - green coffee AgNPs-GCB. The results showed that the high amount of extract obtained from discarded coffee beans reached 28.5-29.1%. Green coffee extract (GCB) has chlorogenic acid (CGA) reaching 6.7%, caffeine 2.7% and could be used in pharmaceutical chemicals and cosmetics. Green coffee extract, in addition to the known traditional medicinal effects, is also a biologically active substance, reducing sugar, a stable emulsifying support system in the production of nano-biomaterials to create nano-AgNPs-GCB for creating added value from waste for coffee production
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH