NGHIÊN CỨU THÀNH PHẦN HÓA HỌC VÀ HOẠT TÍNH KHÁNG KHUẨN CỦA TINH DẦU GỪNG TRỒNG Ở TỈNH PHÚ THỌ

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Nhã Phương Hà, Đức Tuân Nguyễn, Thị Minh Hải Nguyễn, Văn Sơn Nguyễn, Thị Thanh Vân Quách, Thị Hằng Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2023

Mô tả vật lý: tr.62

Bộ sưu tập: Báo, Tạp chí

ID: 340923

Ginger essential oil was extracted by steam distillation method. Gas chromatography–mass spectrometry (GC-MS) analysis revealed 53 consitituents in ginger essential oil, in which the main component was -zingiberene with 23.93%. Anti-bacterial activity assays were performed on the ginger essential oil using the agar well method. The results indicated that the ginger essential oil showed anti-bacterial effects against Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa and Candida albicans, especially Candidaalbicans anti-bacterial ability equivalent to antibiotic Nystatin.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH