DETERMINATION OF COMPONENTS AND PHYSICO-CHEMICAL INDEXES OF FRESH ONION LEAF ESSENTIAL OIL IN HAI DUONG PROVINCE

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Do Thi Hanh, Van Loi Nguyen

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Khoa học - Trường Đại học Sư phạm Hà Nội: Khoa học Tự nhiên, 2023

Mô tả vật lý: tr.159

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 342087

This study aimed to primarily analyze the components and physicochemical indexes of the essential oil of fresh onion leaf collected from Kinh Mon District, Hai Duong Province. By GC-MS method, 39 components in the essential oil of fresh onion leaf have been identified. In which, there are ten out of them were hydrocarbons (such as monoterpenes 11.58%, sesquiterpenes 4.02%) and the rest were oxygenated ones (like aldehydes 14.87%, alcohols 45.64%, ketones 4.43%, esters 1.24%, acid 1.37%, oxide 1.69% and others 13.36%). The density of essential oil was 0.82, the acid index was 0.67 (mgKOH\g) and the ester index was 0.74 (mgKOH\g).
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH