XÁC ĐỊNH HÀM LƯỢNG POLYPHENOL, FLAVONOID VÀ ĐÁNH GIÁ HOẠT TÍNH CHỐNG OXY HÓA CỦA MỘT SỐ THỰC VẬT TẠI TỈNH KIÊN GIANG

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Minh Thơ Dương, Kim Yến Huỳnh, Quốc Châu Thanh Nguyễn, Trọng Tuân Nguyễn, Thanh Mến Trần, Thị Tú Trân Trương

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2023

Mô tả vật lý: tr.33

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 348067

 Kien Giang has a diverse ecosystem with many species of plants used as medicine. Ethanol extracts from 14 plant species collected in Kien Giang were evaluated for total polyphenols, flavonoids and total antioxidant activity. Total phenolic content was determined spectrophotometrically according to Folin–Ciocalteu colorimetric method. Total flavonoid content of ethanolic extracts was determined using aluminum chloride colorimetric method. The total antioxidant capacity was evaluated by the phosphomolybdenum method. The results showed that total phenolic content of ethanolic extracts of the investigated plant species ranged from 82.88 to 671.83 mg GAE/g extract, while the total flavonoid contentranged from 139.90 to 563.93 mg QE/g extract. The highest antioxidant activity was shown in the leaf and fruit extracts of Sphaerocoryne affinis (with Abs0.5 value of 36.15 µg/mL
  44.65 µg/mL) that contained the highest concentrations of polyphenols and flavonoids. These plants exhibited strong antioxidant activity and will be potential sources for isolating antioxidants.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH