KHẢO SÁT QUÁ TRÌNH LÊN MEN NƯỚC MÍA ROC16 VÀ CHƯNG CẤT RƯỢU MÍA SỬ DỤNG CHẾ PHẨM THƯƠNG MẠI SACCHAROMYCES CEREVISIA

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Sáu Ngô, Bảo Nguyễn, Thị Khánh Vinh Phan

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2023

Mô tả vật lý: tr.158

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 348092

Sugarcane ROC16 (Khanh Hoa province) is a key crop for economic development of the province, mainly serving the sugar industry. However, the value of sugar is not high, and is subject to fierce competition from imported sugar. It is essential to understand the technology that can create new products with high added value from sugarcane. The research conducted a survey on the fermentation process of ROC16sugarcane juice and distillation of sugarcane alcohol using the commercial yeast Saccharomyces cerevisia to obtain a rum product with high alcohol content and characteristic odor. The results have determined some physicochemical parameters of ROC16 sugarcane juice with Brix 22oBx, density 1,090 g/cm3, pH 5.1. Fermentation of sugarcane juice samples with S. cerevisiae (Spirit Ferm) for 7 days is appropriate. Alcohol distilled from sugarcane juice samples supplemented with tartaric acid has a typicalrum flavor and highest alcohol concentration of 65% for the total of two fractions.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH