FLAVONOID VÀ TRITERPENOID TỪ PHẦN TRÊN MẶT ĐẤT LOÀI BƯỚM BẠC SÀI GÒN MUSSAENDA SAIGONENSIS

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Chí Hiền Đặng, Văn Dũng Lê, Đình Trị Mai, Diệp Xuân Kỹ Nguyễn, Tấn Phát Nguyễn, Nhật Minh Phan, Duy Khang Trần, Huy Khiêm Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2023

Mô tả vật lý: tr.20

Bộ sưu tập: Báo, Tạp chí

ID: 383705

Phytochemical investigation of the aerial parts of Mussaenda saigonensis led to the isolation of 6 compounds, including 3,5,6,7,8,3′,4′-heptamethoxyflavone (1), nobiletin (2), quercetin (3), -amyrin (4),oleanolic acid (5) và maslinic acid (6). The chemical structures of the substances were determined by the analysis of spectroscopic data and by comparing them with existing literature. All the individual substances were documented for the first time from Mussaenda saigonensis, to the best of our understanding. The isolated compounds were assessed for their ability to prevent the formation of nitric oxide (NO). Compounds 3, 5 showed NO inhibition with the IC50 values ranging from 34.57, to 35.55 µM while other compounds were weak or inactive compared to the positive control L-NMMA (IC50 29.32 μM).
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH