STUDY ON ANATOMICAL FEATURES OF ROOTS, STEMS, LEAVES, CHEMICAL COMPOSITION AND ANTIFUNGAL, ANTIBACTERIAL ACTIVITIES OF CINNAMON OIL (Cinnamomum cassia (L.) J. PRESL) PLANTED IN THANH HOA

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Van Trong Le, Thi Thuy Tran

Ngôn ngữ: Vie

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Khoa học Trường Đại học Sư phạm Hà Nội: Khoa học Tự nhiên, 2019

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 420852

 The paper presents anatomical features of roots, stems and leaves of cinnamon planted in Thanh Hoa. Anatomical features of the root and stem include epidermis, cortex, phloem, xylem and pith. Petiole and midrib have the epidermis, phloem, xylem, pith and thick tissue, blade composed of the upper epidermis, lower epidermis, palisade mesophyll and spongy mesophyll. The research identified 20 chemical components of cinnamon oil, in which the major constituents includes cinnamaldehyde (76.96 %), cinnamyl acetate (11.07 %), coumarin (5.06 %). In the sample concentration of cinnamon oil samples exhibiting activity against 03 strains of E coli, P. aeruginosa, B. subtilis (with MIC value from 100- 200 μl/mL) with a sterile ring diameter of 10.22 mm
  16.27 mm
  14.61 mm and 01 strain of C. albicans (MIC = 50 µl/mL) with a sterile ring diameter of 24.45 mm.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH