CÁC PHỨC CHẤT TẠO BỞI Dy3+, Er3+, Yb3+ VỚI CAFFEIC ACID VÀ 1,10-PHENANTROLINE: TỔNG HỢP, TÍNH CHẤT VÀ HOẠT TÍNH SINH HỌC

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Trà Hương Đỗ, Thị Mai Việt Ngô, Thị Hiền Lan Nguyễn, Văn Khang Phạm

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2024

Mô tả vật lý: tr.35

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 462109

In this paper, a multi-analytical-technique approach was utilized to investigate the property of the complexes of Dy3+, Er3+, Yb3+ with caffeic acid (HCaf) and 1,10-phenantroline (Phen). The synthesized complexes were analyzed using FT-IR and thermal (TGA) analysis. IR spectroscopy results indicated the successful synthesys of these complexes, with three of them consist of neutral monomeric molecules.Thermal analysis demonstrated their considerable heat stability. The general molecular formula for the synthesized complexes in solid state was Ln(Caf)3Phen (Ln: Dy, Er, Yb). These results were confirmed by electrospray-ionization mass spectrometry (ESI-MS). Additionally, the antimicrobial properties of thecomplexes and HCaf against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa were studied by measuring the diameter of the inhibitory zone. The complexes present higher antibacterial activity against bacterias compared to HCaf, likely due to the increased lipophilicity of these complexes.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH