Ảnh hưởng của điều kiện chiết xuất đến hoạt tính chống oxy hóa của cây lá đắng (Vernonia amygdalina Del.; Asteraceae)=Effect of extraction conditions on the antioxidant activity of Vernonia amygdalina Del. (Asteraceae)

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả:

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Phát triển Khoa học & Công nghệ: Chuyên san Kỹ thuật & Công nghệ, 2018

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: Báo, Tạp chí

ID: 471706

In this study, the effect of extraction conditions on the antioxidant activity of Vernonia amygdalina Del. (Asteraceae) was evaluated by Response surface methodology and central composite design (RSM-CCD) to predict the content of phenolic compounds with maximum antioxidant activity. Total phenol and flavonoid contents were determined by spectrophotometry method, especially the flavonoid content was identified by HPLC-DAD system. The antioxidant activity was estimated by the DPPH and the FRAP method. Results showed that extracting time, extracting temperature and solvent-to-material ratio had a significant effect on phenolic content (p
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH