Nghiên cứu nhằm phân lập và tuyển chọn chủng nấm men từ quả cóc (Spondias dulcis) thu tại huyện Châu Thành, tỉnh An Giang để sản xuất rượu cóc chất lượng cao. 4 chủng nấm men được phân lập từ mẫu Spondias dulcis lên men tự nhiên. Sau khi phân lập, quan sát và mô tả hình thái của các chủng nấm men. Dòng men C3 cho hoạt tính lên men tốt nhất như lên men nhanh trong 8 giờ và hàm lượng ethanol cao nhất (17,00 % v/v). Điều kiện lên men tối ưu cho sản xuất rượu Cóc với nấm men C3 gồm: 7 ngày lên men chính và 10 ngày lên men phụ, 20 °Brix, pH 3,08 với hàm lượng ethanol 17,00 % (v/v).This study isolated and selected yeast strains from Spondias dulcis grown in Chau Thanh district, An Giang province, to produce high-quality Spondias dulcis wine. There are four yeast strains isolated from naturally fermented Spondias dulcis samples. After isolation, the study observed and described the morphology of yeast strains. The C3 yeast strain gives the best fermentation activity, such as fast fermentation, with the highest ethanol content (17.00% v/v). The optimal fermentation conditions for Spondias dulcis wine production with C3 yeast are as follows: 7 days of primary fermentation and 10 days of secondary fermentation, 20°Brix of initial total dry matter, pH 3,08, with an ethanol content of 17,00% (v/v).