THE EFFECTS OF EXTRACTION CONDITIONS ON ANTIOXIDANT ACTIVITY OF SESQUITERPENE EXTRACT FROM Cyperus rotundus L.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Hue Nguyen Thi Linh, Nhon Hoang Thi Ngoc, Tran Thi Cuc Phuong, Truyen Than Thi Thanh

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Khoa học Đại học Công Thương (Tên cũ: Tạp chí Khoa học Công nghệ và Thực phẩm), 2024

Mô tả vật lý: tr.14

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 481293

The study was carried out to determine the effects of sesquiterpene extraction conditions from Cyperus rotundus L. on the antioxidant activity of the extract. The part of the rotundus used is the roots. The study investigated the impact of solvent type, solvent concentration, solvent/material ratio, extraction temperature, and time on antioxidant ability (via the percentage of free radicals scavenging). The results showed that the suitable conditions were methanol 80% with a material/solvent ratio of 1/30 (w/v) at 50 °C for 4 hours. The obtained extract revealed high free radical scavenging activity with 93.41%. The results indicate that sesquiterpene extract from C. rotundus is a potential source of natural antioxidants.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH