Khảo sát một số đặc tính sinh học và định danh nấm men được phân lập từ bánh men rượu ở đồng bằng sông cửu long

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Hồng Lam Bằng, Hữu Thanh Nguyễn, Quang Thạch Nguyễn, Thị Kỳ Duyên Nguyễn

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 576 Genetics and evolution

Thông tin xuất bản: Tạp chí khoa học và phát triển, 2012

Mô tả vật lý: 340-349

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 481739

As a source of inoculation starters in the manufacture of alcohol from rice varieties from the Mekong river delta, Vietnam, Banh men has been produced since the ancient time. These starters, which normally combine three groups of microorganisms, viz. yeasts, bacteria and moulds convert the starchy materials into fermentable sugar and subsequently to alcohol and organic acids. Yeasts are significant in the production of traditional beverage because they play the main role in alcoholic fermentation. Of 128 strains of yeasts isolated from rice fermenting staters in the Mekong river delta, 30 yeast strains were identified to be thermo-resistant at 50oC and ethanol tolerance at 17 percent (v/v) in the challenge test with added ethanol with good flocculation and sporulation. From characterization of 10 yeast strains, 7 yeasts strains were identified as Saccharomyces cerevisiae and 3 others as Clavispora lusitaniae.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH