Nghiên cứu một số tính chất hoá học của các loại đất trồng chè tỉnh thái nguyên

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Nguyên Hải Đỗ, Thị Thanh Huyền Phan

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 631 Specific techniques; apparatus, equipment, materials

Thông tin xuất bản: Tạp chí nông nghiệp và phát triển nông thôn, 2012

Mô tả vật lý: 29-34

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 481912

Tea soil types in Thai Nguyen react from sour to very sour. Content of organic matter of the surface ranged from 1.52 to 2.32 percent, at level from poverty to medium and quickly reducing by the depth of profile. Total N content of types of studying soil belongs poverty level to medium (surface from 0.08 to 0.14 percent). Low value of CEC (5.34 to 13.85 ldl/100 g soil) has limited exchangable absorptive capacity of the studying soils. Content of available potassium and phosphorous in types of studying soil at the poverty level, thus it is necessary to provide potassium and phosphorous for tea soils in Thai Nguyen. High content of mobile Fe and A1 in the soils of tea are due to accumulation feralit made of Fe and A1 in the soil. High content of A1 increased soil acidity and increased high content of Fe is one of causes reduced levels of avaiable phosphorous in the tea soil in Thai Nguyen.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH