Tối ưu hoá quá trình thu nhận protein thuỷ phân có hoạt tính liên kết canxi từ phế phẩm cá tra (pangasiidae)

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Xuân Hoà Mạc, Bích Lam Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 664 Food technology

Thông tin xuất bản: Tạp chí nông nghiệp và phát triển nông thôn, 2012

Mô tả vật lý: 37-43

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 481982

In this study the viscera of Pangasiidae discarded from fillet processing was hydrolyzed by alcalase 2.4L in order to obtain protein hydrolysate with high calcium-binding activity. Hydrolysis conditions (enzyme activity, temperature, and time) were optimized using response surface methodology to maximize the calcium-binding activity of hydrolysate. The optimum conditions to reach the highest calcium-binding activity were: 67oC, 130 min, and enzyme to substrate ratio of 0.3 percent (v/w). Degree of hydrolysis of the optimum hydrolysate was 15 percent. In addition, result of SDS-PAGE gel electrophoresis indicated that 90 percent peptides of the optimum protein hydrolysate had molecule weight of under 3.4 kDa. Therefore, these results suggested that the small peptides derived from Pangasiidae processing byproducts protein hydrolysates is responsible for calcium binding properties.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH