Ảnh hưởng của cách thức chế biến đến thời gian phơi, say và thành phần hóa học của bột lá sắn

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Hoan Trần, Trung Kiên Từ

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 630 Agriculture and related technologies

Thông tin xuất bản: Tạp chí khoa học và công nghệ thái nguyên, 2012

Mô tả vật lý: 19-24

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 482653

The authors tested eight different methods of processing cassava leaves, the results are as following: Drying cassava leaves by electronic power (oven, electric oven), has more advantages such as: less time to dry, less loss of nutrients and carotene, most decrease in toxin HCN. However, in current condition of Vietnam, this method may not be widely applicable. Cutting leaves into small pieces, specially soaking them into water before drying significantly reduces drying time, better conserves nutrients and carotene and eliminates more toxins than the other methods. Therefore, this method should be applied in the production of cassava leaf meal. Nutrients and carotene decrease rapidly during storage. After 6 months of storage, protein, lipids and p-carotene decrease 20.00 percent, 27.00 percent and 88.00 percent respectively. Therefore, cassava leaf meal should be used immediately after processing and not being stored for too long.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH