Nghiên cứu xây dựng quy trình phân tích vitamin b1 trong một số loại gạo và rau trên thiết bị cực phổ va797

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Duyên Nguyễn, Thị Hải Nguyễn, Thương Tuấn Nguyễn, Thị ánh Vũ

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 630 Agriculture and related technologies

Thông tin xuất bản: Khoa học và công nghệ, 2013

Mô tả vật lý: 109-113

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 483539

 The authors have studied and successfully built procedure of determining vitamin B1 on computrace VA797, in which: Vitamin B1 in rice and vegetable samples were extracted with hydrochloric acid 0.1 N in water-bath conditions
  then the solution was adjusted with CH3COONa to pH = 4+4.5. The experimental research had showed that the acetate buffer solution (pH = 6.6) and aeration time in 200s were optimal factors for determining vitamin B1 by polarographic method. The recovery coefficient of the method with rice and vegetable samples were from 80.22 to 93.39 percent, within the limitation allowed by the AOAC. The vitamin B1 content in rice samples ranged from 0.615 ppm to 3.420 ppm and from 0.060 ppm to 0.147 ppm with vegetable samples. The findings of the research were satified with TCVN 6910:2001 for the accuracy of the method and results.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH