Thành phần hóa học tinh dầu lá cam chanh - citrus sinensis (l.) osbeck trồng ở nghệ an

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Vĩnh Phú Hoàng, Anh Dũng Nguyễn, Xuân Thiệu Phan

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 660 Chemical engineering and related technologies

Thông tin xuất bản: Sinh học, 2013

Mô tả vật lý: 61-66

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 483880

The leaf oil of sweet orange (Citrus sinensis (L.) Osbeck), namely three culticars "Cam chanh", "Cam Chiu nhiet" and "Cam Van du" in Nghe An province was obtained by steam distilation. The chemical components of essential oil were analyzed by gas chromatography (GC) and gas chromatography-mass spectrometry (GC/MS). The results showed that there were fourty eight components identified. In which, the principal components were mono terpene hydrocarbons. The main constituents of essential oil were found to be sabinene (24.85-34.45 percent), linalool (9.95-12.25 percent), limonene (7.13-9.80 percent), (Z)-beta-ocimene (6.80-8.87 percent), delta-carene (3.08-4.07 percent), E-citral (geraniol) (6.99-10.66 percent), Z-citral (neral) (1.65-2.63 percent), beta-caryophyltene (2.52-3.40 percent), spathoulenol (alto) (3.08-5.11 percent) and beta-sinensal (4.20-6.75 percent).
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH