Essential oil of the leaves of Cinnamomum subpenninervium Kosterm. ex H. H. Pham and its antimicrobial activity

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Do Ngoc Dai, Do Thi Lan Huong, Quang Huan Duong, Dinh Luyen Nguyen, Quang Hop Nguyen, Xuan Bach Nguyen, The Son Ninh

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Khoa học Trường Đại học Sư phạm Hà Nội 2: Chuyên san Khoa học Tự nhiên và Công nghệ, 2024

Mô tả vật lý: tr.80

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 484036

The current study first describes the chemical composition of the leaf essential oil of Cinnamomum subpenninervium Kosterm. ex H.H. Pham collected from Nghe An province, Central Vietnam. By the GC-FID/MS (gas chromatography-flame ionization detection/mass spectrophotometry) analysis, more than thirty compounds were identified, representing 99.92%. The obtained essential oil from the fresh leaves was dominated by non-terpenic compounds (57.07%), monoterpene hydrocarbons (23.03%) and oxygenated monoterpenes (13.34%), as well as E-cinnamaldehyde (38.56%), linalool (12.20%), benzyl benzoate (11.33%), and α-pinene (8.12%). C. subpenninervium showed strong antimicrobial activity against the fungus Fusarium oxysporum ATCC 46591 with the MIC (minimum inhibitory concentration) value of 64 µg/mL.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH