Nghiên cứu tác dụng của dịch ép từ củ tỏi và củ gừng đối với vi khuẩn trên cá bống bớp (bostrichthys sinensis) bị bệnh lở loét trong điều kiện phòng thí nghiệm

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Thu Hà Đoàn, Thị Kim Chung Nguyễn, Thị Thanh Nguyễn, Thị Vui Nguyễn, Thị Thành Vinh Trương

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 639 Hunting, fishing, conservation, related technologies

Thông tin xuất bản: Tạp chí nông nghiệp và phát triển nông thôn, 2013

Mô tả vật lý: 97-101

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 484130

The paper report results of an experiment about effect of garlic juice, ginger juice and mixture of garlic and ginger juice on bacteria on four-eyed sleeper with uncerate disease at laboratory condition. Obtained results show that (i) Deterimed the Vibrio vulnifjcus bacteria on four-eyed sleeper at commercial stage with uncerate disease. (ii) Garlic juice, ginger juice and mixture of garlic and ginger juice have ability antibacteria with Vibrio vulnificus of which garlic juice, mixture of garlic and ginger juice have high ability antibacteria and equivalent with antibiotis Erythromycin and Tetraeylin. (iii). In storage temperature condition 25 - 35°C after 24 hours the ability antibacteria of garlic juice and mixture of garlic and ginger juice is high, at 40°C the ability antibacteria is low in both of juice.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH