NGHIÊN CỨU PHÂN TÍCH CÁC AXÍT CHLOGENIC TRONG HẠT CÀ PHÊ XANH THU THEO THỜI GIAN CHÍN BẰNG THIẾT BỊ HPLC-QTOF=ANALYSIS OF CHLOROGENIC ACIDS IN THE GREEN COFFEE BEANS OF DIFFERENT COLLECTION TIMES BY HPLC-QTOF TECHNIQUES

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Ngọc Thúy Đỗ, Ngọc Hùng Lê, Đức Anh Nguyễn, Văn Trung Phung Van Trung Phùng

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2024

Mô tả vật lý: tr.17-24

Bộ sưu tập: Báo, Tạp chí

ID: 485382

Chlorogenic acids (CGAs) constitute a large family of esters and are present in many medicinal plants. CGAs play an important role in modern traditional medicine, but only some of this family’s pure compoundshave been thoroughly researched and shown good pharmaceutical effects. The green coffee beans (CFX)contained ~ 11% of CGAs depending on the species, cultivation and harvested conditions. The quatitativeanalysis could show the presence of separate CGA compounds. Instead of using expensive pure CGA compounds as analysis standard, the HRMS-QTOF detector could unequivocally assign the compound identity while the coupled HPLC could effectively separate the CGAs . In this study, the HPLC-QTOF technique was used to qualitatively determine the CGAs present in the green coffee beans. Ít showed that the CFX harvested in different times have the same CGAs profiling.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH