OPTIMIZING CONDITIONS FOR SAPONIN ENZYMEASSISTED EXTRACTION FROM Ficus auriculata FRUIT

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Duy Anh Triet Ngo, Thi Hai Hoa Nguyen, Thanh Thinh Truong, Thi Thu Thao Vo

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Khoa học Đại học Công Thương (Tên cũ: Tạp chí Khoa học Công nghệ và Thực phẩm), 2024

Mô tả vật lý: tr.77

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 486212

 This study aimed to find the optimal conditions for enzyme-assisted extraction (EAE) of saponin from Ficus auriculata. The investigated parameters included enzyme concentrations (0.2
  0.4
  0.6
  0.8
  1%), pH (4
  4.5
  5
  5.5
  6), and temperatures (40
  50
  60
  70
  80 oC). The extraction efficiency was shown by the saponin content. Optimized extraction conditions such as enzyme concentration, pH, and temperature were obtained by the response surface method (RSM). The experimental results at optimal conditions were 0.65%
  pH 5.55
  at 49.78 oC and the highest saponin content was 38.23 ± 0.98 mg/g dry matter. The finding indicated that EAE was an effective method to extract saponin from F. auriculata.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH