EFFECTS OF ENZYME AND MICROWAVE ON LECTIN EXTRACTION FROM Chaetomorpha aerea ALGA

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thi Ngoc Nhon Hoang, Thi Thao Minh Nguyen, Truc Quynh Pham, Nguyen Viet Ngan Truong

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Khoa học Đại học Công Thương (Tên cũ: Tạp chí Khoa học Công nghệ và Thực phẩm), 2024

Mô tả vật lý: tr.98

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 486214

Plant-based lectins are promising biotechnological sources that also gain prominence when applied to pharmacology, especially seaweed lectins. Lectins exhibit various biological activities such as antioxidant, antifungal, antibacterial, and anticancer. Chaetomorpha aerea contains lots of bioactive compounds, notably lectin. Viscozyme L enzyme and microwave were used to improve the efficiency of lectin extraction from C. aerea alga. This study investigated the effects of Viscozyme L and microwave treatment on lectin extraction from C. aerea. The results showed that the enzyme-assisted extraction (EAE) method resulted in a protein content of 0.098 g/g DM, and hemagglutinating activity (HA) of 3,521.075 HU/g. During microwave-assisted extraction (MAE), the obtained protein content was 0.101 g/g DM and the HA was 4,377.739 HU/g
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH