Nghiên cứu hiệu quả kháng vi khuẩn staphylococcus aureus khi sử dụng kết hợp các loại tinh dầu việt nam

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Hoa Nguyễn, Thu Trang Vũ

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 660 Chemical engineering and related technologies

Thông tin xuất bản: Khoa học và công nghệ, 2015

Mô tả vật lý: 417-424

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 486510

The purpose of this research is to screen the antimicrobial activity of essential oils (EO) Ocimum gratissium, Melaleuca leucadendra, Cinamomum lourerii, Zanthoxylum rhetsa, Litsea cubeba, Chenopodium ambrosiodes, Mentha arvensis in individual and in combination against Gram positive Staphylococcus aureus (S. aureus), a common food-spoilage and food-borne pathogen. This study was carried in order to select the essential oils which presented the addition and synergy effect to medical applications and food products. The antibacterial activity of the essential oil was determined by agar disc diffusion method. The results showed that all tested essential oils presented the effectively antimicrobial effect against S. aureus. The inhibition zones ranged from 13 mm (Melaleuca leucadendra EO) and of60 mm (Litsea cubeba EO). The qualitative study of 42 essential oils combination by agar disc diffusion method indicated that the Melaleuca leucadendra and Mentha arvensis did not show any additive effect with others. In constract, the combination of Litsea cubeba, Cinnamomum loureiri and Chenopodium ambrosiodes EOs showed synergy effects against S. aureus promising the high application in food and medicine.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH