Đánh giá hiệu quả sử dụng enzyme viscozyme l thay thế hóa chất trong sản xuất carrageenan từ rong sụn kappaphycus alvarezii (doty) doty

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Huy Chính Bùi, Văn Ninh Đỗ, Ngọc Bội Vũ

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 576.36 Genetics and evolution

Thông tin xuất bản: Khoa học công nghệ thủy sản, 2014

Mô tả vật lý: 10-15

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 486611

Method of using Viscozyme L enzyme for treating seaweed in the production of carrageenan from seaweed Kappaphycus alvarrezii (Doty) Doty has several advantages over the NaOH treatment method. Specifically, Viscozyme L enzyme treatment of seaweed gave higher yield and higher carrageenan gelation degree, overcoming the disadvantages of carrageenan production by NaOH treatment where carrageenan obtained was often mixed with chemicals, difficult to be refined, causing environmental pollution, and harmful to workers.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH