NGHIÊN CỨU VÀ KIỂM SOÁT QUY TRÌNH TÁCH CHIẾT CHẤT MÀU THỰC PHẨM PHYCOCYANIN TỪ TẢO XOẮN SPIRULINA = STUDY AND CONTROL PROCESS EXTRACT FOOD COLORING OF PHYCOCYANIN FROM SPIRULINA

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thúy Quản Cẩm, Tiên Đoàn Duy, Trung Nguyễn Quang, Hải Yến Hà Thị, Giang Lê Trường

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Tạp chí Phân tích Hóa, Lý và Sinh học, 2019

Mô tả vật lý: tr.109

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 488678

 Phycocyanin is a protein pigment complex of the phycobiliprotein family that plays a role in absorbing sunlight for photosynthesis. Phycocyanin is used in the food and beverage industry as a natural "Lina Blue" colorant and which is widely used in candy, snacks and ice cream. Phycocyanin is also used in cosmetics such as lipstick and eyeliner. Spirulina contains very high levels of phycocyanin (15%), and it is easily adapted to cultured conditions in Vietnam. In this study, we carry on a study on the extraction of phycocyanin from spirulina with high efficiency (>
  80%) by ultrasonic extraction and developed a method to determine the phycocyanin content in Spirulina algae which was commercially available with repeatability and high repetition (RSD
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH