A large amount of spent yeast is generated from brewing industry as a by-product with high- value source of protein (about 50-55% protein) and the hydrolysate from spent brewer's yeast have been found many applications in food technology. The yield of proteolylic hydrolysis for spent brewer's yeast and amino acid contents of hydrolysates depend on technological factors such as temperature, pH value, type of used enzyme and ratio enzyme/substrate, hydrolysis time and hydrolysing methods (batch-, or continuous method). In this study, with the purpose to hydrolyze the spent brewer's yeast for food application in industrial scale, it was used continuous circulation method. Response surface methodology (RSM) was used to determine optimum condition for continuous circulation proteolytic hydrolysis of spent brewer's yeast. The optimal conditions for obtaining high degree of hydrolysis were(:) Ratio of enzyme mixture (alcalase)(:) 9.0 U/g, pH(:) 7.5, percentage of intverter's pump(:) 65%, hydrolysis temperature(:) 55oC and time(:) 9 hours and the yield of hydrolysis reached value 56.83% ± 0.51Lượng lớn bã nấm men bia từ các nhà máy bia công nghiệp là nguồn protein có giá trị cao (khoảng 50 - 55%) và dịch thuỷ phân bã nấm men bia có nhiều ứng dụng trong công nghệ thực phẩm. Hiệu suất quá trình thuỷ phân cũng như thành phần acid amin trong dịch thuỷ phân phụ thuộc vào các yếu tố công nghệ như nhiệt độ. pH. loại enzyme và tỷ lệ enzyme/cơ chất. thời gian thuỷ phân và kỹ thuật thuỷ phân (kỹ thuật theo mẻ hoặc liên tục). Trong nghiên cứu này. với mục đích ứng dụng sản phẩm thuỷ phân trong công nghệ thực phẩm ở quy mô công nghiệp. nên hệ thống thuỷ phân tuần hoàn liên tục được sử dụng. Phương pháp bề mặt đáp ứng được sử dụng để xác định điều kiện tối ưu quá trình thuỷ phân tuần hoàn liên tục bã nấm men bia. Điều kiện tối ưu cho mức độ thuỷ phân cao nhất là(:) tỷ lệ enzyme (alcalase)(:) 9.0 U / g. pH(:) 7.5. nhiệt độ(:) 55oC. thời gian(:) 9 giờ. mức cài đặt biến tần của bơm(:) 65% và mức độ thuỷ phân đạt được là 56.83% ± 0.51.