Nghiên cứu mô hình động học của quá trình chiết xuất và thành phần hóa học của tinh dầu vỏ cam (Citrus sinensis)

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Tấn Phát Đào, Đình Nhật Đỗ, Xuân Cường Lưu, Huỳnh Cang Mai, Thị Cẩm Quyên Ngô, Thanh Việt Nguyễn, Trí Nhựt Phạm, Thị Kim Ngân Trần, Thiện Hiền Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 634.3 Citrus and moraceous fruits

Thông tin xuất bản: Tạp chí khoa học và công nghệ - Đại học Nguyễn Tất Thành, 2019

Mô tả vật lý: 19-25

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 492282

This study aims to model the kinetic of the hydro-distillation of orange peels (Citrus sinensis) to understand and optimize the extraction process. In addition, this study, for the first time, aims to determine the chemical composition of orange peel oil. By accessing both first-order kinetic model and the model of simultaneous washing and diffusion, the result indicated that the model of simultaneous washing and diffusion better describes the hydro-distillation mechanism of the essential oil from orange peel. The optimum time, the water-to-material ratio and the heat level for extracting the highest amount of essential oil were found to be around 80 minutes, 3:1ml/g and 60%, respectively. Yellow essential oil with strong odor and yield at 2.3% (v/w) was extracted by hydro-distillation Clevenger apparatus. In addition, orange peel oil obtained under optimal conditions got its components analysed by GC-MS. the main component (98.343%) of the essential oil is limonene, which can increase the commercial value of essential oils in Vietnam.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH