Cây ráy (Alocasia odora K. Koch), kinh nghiệm sử dụng, chế biến và các đặc điểm phân biệt với các loài khác

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Văn Hướng Bùi, Takashi Masuno, Thị Vân Anh Nguyễn, Văn Dư Nguyễn, PeterJMatthews, Thị Hằng Nga Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 584.72 *Alismales (Alismatales)

Thông tin xuất bản: Báo cáo khoa học về sinh thái và tài nguyên sinh vật (Hội nghị khoa học toàn quốc lần thứ năm), 2013

Mô tả vật lý: 993-997

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 503429

 Ray plants - Alocasia odora K. Koch, a common medicinal plant in Vietnam and Asia is introduced with local names, scientific correct name and description. Based on morphological characters, the authors showed differences between Ray and some easy confused species in the family Araceae such as Alocasia macrorrhizos, Colocasia gigantea. The results of ethnobotanical investigations showed that stem of the plant is used to treat many different deseases such as liver, gout, detoxication, cutaneous desease, malaria, rheumatism, etc. Traditional experiences of using the plant as vegetable to feeding pigs showed that it is good for mother pig before fertilized
  pork from pigs feeded by Ray plant is not too much fat and much spicy.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH