Một số đặc trưng hóa sinh và khả năng kháng khuẩn của dịch chiết quả nhàu (Morinda citrifolia L.)

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thanh Phong Trần, Thị Mai Hương Võ

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 641.643 Food and drink

Thông tin xuất bản: Báo cáo khoa học về sinh thái và tài nguyên sinh vật (Hội nghị khoa học toàn quốc lần thứ năm), 2013

Mô tả vật lý: 1073-1078

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 504167

 Morinda citrifo/ia L. is used as a traditional medicine to treat many diseases. The ripe fruit contains reducing sugar (5.27g/100g), protein (0.033g/100g), lipid (8.750g/100g), cellulose (19.33 percent), vitaminl C (0.121g/100g). The activity of antioxidant enzyme C-ase and P-ase is rather high (32.626 U/mg protein and 68.818 (U/mg protein), LP (79.39 nM MDA/g). High levels of whole fruit as solvent extraction with ethanol (CT) is 8.35 percent, total flavonoid content (FT) is 4.125 percent
  layered preparations with solvent extraction with MeOH (CFm): 8.06 percent, n-hexane (CFh): 2.15 percent solvent EtOAC (CFe): 1.76 percent and solvent n-BuOH (CFb) 1.81 percent. The presence of flavonoids was predicted in the fruit extract. The products obtained showed strong activity against the tested microorganisms, particularly the preparation of CFb, CF. and FT, Staphylococcus aureus and Salmonella typhi are the most sensitive species to the all studied prepartions.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH