Thành phần hóa học của tinh dầu loài cơm nguội đá (Glycosmis mauritiana Ridl.) ở vườn quốc gia Pù Mát

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Danh Trung Hoàng, Hồng Ban Phạm, Đình Thắng Trần, Minh Hợi Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 641.6385 Cooking specific materials

Thông tin xuất bản: Báo cáo khoa học về sinh thái và tài nguyên sinh vật (Hội nghị khoa học toàn quốc lần thứ năm), 2013

Mô tả vật lý: 1252-1256

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 504293

The content of the essential oil obtained from Glycosmis mauritiana (collected from Pumat National Park in August. 2012) by steaming distillation was analyzed by Capillary GC and GCIMS methods which produced-results of 0.3 percent and 0.2 percent respectively. 57 compounds in this essential oil were identified and ale found to be equyvalent to 91.65-96.38 percent of the compounds in the essential oil from the leaf of Piper gymnostachyum. The major components of the essential oil were myristicine (17.25-21.28 percent) (Z)-13docosenamide (9.07-13.41 percent), beta-caryophyllene (6.01-7.59 percent) and germacrene 0 (4.16-3.19 percent).
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH