Kỹ thuật sản xuất giống và nuôi thương phẩm cá khoang cổ nemo (Amphiprion ocellaris Cuvier, 1830) - A. Kỹ thuật sản xuất giống cá khoang cổ nemo

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Lê Thị Lộc Hà, Thị Kim Bích Nguyễn, Thị Thanh Thủy Nguyễn, Trung Kiên Nguyễn

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 639.34 Fish culture in aquariums

Thông tin xuất bản: Hội nghị Khoa học và Công nghệ biển toàn quốc: Quyển 4 - Sinh học và nguồn lợi sinh vật biển, 2011

Mô tả vật lý: 387-395

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 504515

The techniques of the seed production of nemo anemonefishes have been studied successfully with the survival rates of one-month-old fish reaching approximately 35 percent. The studied results showed that: To quickly achieve broodstock maturation and reproduction in captivity, the pairs should be acclimatized at the seawater temperatures range from 25°C - 30°C without the presence of favourite anemone host and the most suitable culture volume was 300 litres. Newly fish from 1 to 5 days old were fed on rotifers (Brachionus plicatilis) with density of 5-7 inds/ml combining microalgae (Nannochloropsis oculata). When the fish reached about 7 days old, they were fed on Artemia until the fish reached. commercial size. After month-old, the fish were fed on Artemia combining with artificial food. The cultured nemo anemone fishes can adapt at the salinity from 10-40 thounsandth. However, the best salinity for growth of the juveniles ranged from 30-35 thounsandth.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH