Hoạt tính chống oxy hóa của rong biển miền Trung Việt Nam

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Minh Lý Bùi, Nguyễn Hà Vy Trần, Thị Thanh Vân Trần, Mai Như Hiếu Võ

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 641.698 Food and drink

Thông tin xuất bản: Hội nghị Khoa học và Công nghệ biển toàn quốc: Quyển 4 - Sinh học và nguồn lợi sinh vật biển, 2011

Mô tả vật lý: 692-698

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 504591

 In vitro antioxidant activities of extract from 41 marine algae species (05 Clorophyta, 29 phaephyta and 07 Rodophyta) from the coast of central of Vietnam were evaluated using different biochemical methods: reducing activity, DPPH scavenging activity and total antioxidant. All tested samples display antioxidant activity to various degree. Of the tested seaweeds, the extract of three species (Prionitis ramossissima, S.polycystum, S.crasifolium) demonstrated great antioxidant potential with very high scavenging activity Sc (100 percent, 91,7 percent
  97,07 percent
  respectively), at the concentration of 1,5 mg extract. while extract from Dictyota dichotoma was found to be highest total antioxidant activity (19,6mg ascorbic acid equivalent/g seaweed) and extractfrom S.microcystum exhibited highest reducing activity (23,1 mg Fi+ equivalent/g seaweed). These results suggest that some microalgaes from the coast of Vietnam have a great antioxidant potential which could be considered for future applications in medicin, food production or cosmetic industry.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH