Pollysaccharide từ rong biển ứng dụng làm thực phẩm chức năng

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Minh Lý Bùi, Thị Thanh Vân Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 641.698 Food and drink

Thông tin xuất bản: Hội nghị Khoa học và Công nghệ biển toàn quốc: Quyển 4 - Sinh học và nguồn lợi sinh vật biển, 2011

Mô tả vật lý: 712-720

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 504598

Seaweeds are the most abundant source of polysaccharides, as alginates, laminaran and fucoidan , agar and agarose as well as carrageenans. Seaweed Polysaccharides with a very large variety of chemical structure are now recognized as valuable polymers for industrial applications and for their variety of physical and biological properties. This review summarises the potential of bioactive polysaccharides with special attention to pharmaceutical applications in species that could be of interest for utilisation for health and functional food applications. This applies either to the choice of high value added bioactive products to be exploited in an available species or to the choice of seaweed species when a bioactive compound is desired.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH