Nghiên cứu sử dụng dung dịch chiết chè xanh làm chất ức chế ăn mòn thép CT3 trong dung dịch HCl 0.01M

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Hiền Lương Phạm, Quốc Toàn Trần, Thị Thảo Trương

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 663.94 Tea

Thông tin xuất bản: Khoa học và Công nghệ (Đại học Thái Nguyên), 2015

Mô tả vật lý: 179-183

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 505432

The corrosion inhibition of mild steel in 0.01m HCI acid solution by water extract of Green tea has been studied using electrochemical method. The results of the study reveal that the inhibition efficiency of the extract is found to vary with concentration and period of immersion. Thermodynamic consideration reveals that adsorption of Green tea extract on mild steel surface is spontaneous and occurs according to Langmuir adsorption isotherm. Physical adsorption mechanism has been proposed for the adsorption of the inhibitor from the values of some kinetic and thermodynamic parameters.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH