Đánh giá một số chỉ tiêu chất lượng của các dòng bố mẹ phục vụ chọn tạo giống lúa lai hai dòng chất lượng cao

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Trang Ngô, Quốc Đại Nguyễn, Quốc Trung Nguyễn, Văn Cường Phạm, Mạnh Cường Trần, Văn Quang Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 631.52 Production of propagational organisms and new varieties

Thông tin xuất bản: Khoa học và Phát triển, 2014

Mô tả vật lý: 650-655

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 505637

 In two-line hybrid rice, breeders have been focusing on improving quality of parental lines that have high cooking and eating quality. Fifteen lines were evaluated on grain quality. Five lines (ST19, A3, 135s, E15S-1, E15S-2 and E15S-3) showed low gelatinazation temperature (GT), 6 lines (Sen cu, HC1, HC2, A2, A12 and Hoa sua) have intermediate GT and 4 lines (R998, A11, HC3 and A3) have high GT. Eight lines were identified carryingaromatic fgr gene including three TGMS lines (E15S-1, E15S-2 and E15S-3), two restorer lines (HC1 and HC3) with avarage amylose content (21.5 - 24.7 percent)
  and 3 lines (Sen cu, HC2 and Hoa sua) with low amylose content (15.5 - 18.4 percent).
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH