Cải thiện tình trạng dinh dưỡng của người dân thành phố Hồ Chí Minh trong 25 năm qua: Những yếu tố then chốt

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Ngọc Diệp Đỗ, Nguyễn Thanh Bình Phan, Thị Minh Hạnh Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 372.373 *Nutrition and food

Thông tin xuất bản: Dinh dưỡng và thực phẩm, 2014

Mô tả vật lý: 45301

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 506164

In this review article, the trends of nutritional status of Hochiminh city population and key contributors during the last 25 years were reviewed. The available data showed that the overall nutritional status of Hochiminh city population has been improved. The prevalence of underweight among children under five years in Hochiminh city has dramatically declined over the pas 25 years and to date it has remained the lowest rate in the country in all three types of malnutrition: underweight, stunting and wasting (4.1 percent, 6.7 percent, and 2.7 percent, respectively, in 2013). Some severe clinical micronutrient deficiencies have been eradicated, such as xerophthalmia, goiters... Key contributors of these achievements include: proper nutrition interventions particularly nutrition communication and education, a widespread nutrition network from health facilities to community, resource investment of Hochiminh city authorities, social mobilization and multi-sectoral coordination in nutrition activities, supports from the National Institute of Nutrition and especially the pivotal role of a specialized nutrition unit as Nutrition Center.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH