Tác dụng hạ glucose máu của cao lỏng Bối mẫu qua lâu trên chuột nhắt đái tháo đường typ 2

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Thanh Hà Nguyễn, Trần Giáng Hương Nguyễn, Thị Vân Anh Phạm, Quốc Bình Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 641.56314 Cooking

Thông tin xuất bản: Nghiên cứu y học, 2014

Mô tả vật lý: 58-65

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 506298

Boi mau qua lau contains components that can lower blood glucose level. The aim of this research is to investigate the hypoglycemic action of the extract "Boi mau qua lau" in type 2 - like diabetic mice. The research was conducted by combining high fat diet for 9 weeks and low dose streptozotocin induced type 2 diabetes in mice. The chemicals used are streptozotocin 100 mg/kg bw Lp route, gliclazid 80 mg/kg bw, "Boi mau qua lau" 4.84g/kg, 19.36 g/kg bw, oral route, for 2 weeks. "Boi mau qua lau" has a glucose - lowering effect in type 2 diabetic mice after 2 weeks treatment, 26.64 percent at dose 4.84g/kg bw and 35.4 percent at dose 19.36g/kg bw (p 0.05).
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH