Hoạt tính kháng nấm và mốc của chitosan có trong vỏ tôm từ các khu chế xuất ở Tiền Giang

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả:

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 571.295 Physiology and related subjects

Thông tin xuất bản: Khoa học và Công nghệ các trường đại học kỹ thuật, 2014

Mô tả vật lý: 18-21

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 506530

 In this paper, the authors reported on the antimicrobial activity of purified and hydrolysed chitosan against two yeast strains: Saccharomyces cerevisiae and Pichia pastoris X33 and one fungal strain Aspergillus niger 015. The minimum inhibitory concentrations (MICs) of purified chitosan were 2.5 and 0.625 mg/ml
  of hydrolysed chitosan were 0.625 and 0.313 mg/ml for the yeast Saccharomyces and Pichia, respectively. The MICs of chitosan derivatives for the fungus Aspergilus were both 3.75 mg/ml. Hydrolysed chitosan showed higher inhibition efficiency than purified chitosan in a/l cases. For fungus, the higher chitosan concentration of both types the greater inhibition activity on fungal spore formation was proved.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH