Nhiệt dung riêng hiệu dụng của xoài Cam Ranh

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả:

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 634.441 Orchards, fruits, forestry

Thông tin xuất bản: Khoa học và Công nghệ các trường đại học kỹ thuật, 2014

Mô tả vật lý: 112-116

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 506636

Modeling effective specific heat (ESH) for the Cam Ranh mangoes were developed based on the principles of thermodynamic phase equilibrium and experimental data for relative quantity of the frozen water, had been estimated by NMR method. Models took into account the changes in supercooled water content during freezing process and can be used for large range of temperature. The models' reliability and accuracy were demonstrated using data from the literature for mango fruits. ESH values for a range of temperature between 243 and 303K were presented. The model of the ESH can be integrated to predict enthalpy during freezing that is useful for calculating freezing heat-transfer rate.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH